Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  +31 (0)23 574 83 51

  Logo VvKR opt  SGR 

9,4
9,4 van 10
53 beoordelingen

Individuele luxe safari reizen op maat in oost en zuidelijk Afrika

Laat Mambulu! Safaris u terugbellen

U dient uw naam in te vullen
U dient uw e-mailadres in te vullen
U dient uw telefoonnummer in te vullen
Ongeldige invoer

De immense en indrukwekkende Victoria watervallen zijn bekend bij de lokale bevolking als "Mosi-oa-Tunya '- the smoke that  thunders (donderende rook)' en is het grootst bekende gordijn van vallend water. Het is een adembenemend spektakel en is een van de grootste natuurwonderen ter wereld.

Victoria watervallen vanuit de lucht Zimbabwe

David Livingstone 'ontdekte' de waterval in 1885 en noemde ze naar zijn koningin Queen Victoria. Hij liep nietsvermoedend tegen een 1,6 km breede breuklijn aan waarover de machtige Zambezi tuimelde tot een diepte van 100 meter. Het opspattende water creëert een wolk van nevel die tot op grote afstand zichtbaar is. Langs de breuklijn loopt een pad met vele uitkijkpunten, die elk een andere blik op de waterval geeft en waar je soms in een enorme regenbui of douche terecht komt. 

Als je bij de Victoria watervallen aankomt, wordt je overdonderd door het enorme lawaai dat wordt veroorzaakt door het omlaag  stortende water. Vanaf maart, aan het eind van de regentijd zijn de watervallen op zijn volst. Aan het einde van de droge tijd, een half jaar later, is er aanzienelijk minder water, maar zijn de mogelijkheden om foto’s te nemen weer groter.

Victoria watervallen in Zimbabwe

De Victoria Falls Bridge werd in opdracht van Cecil John Rhodes in 1900 gebouwd en werd voltooid in 1905. Rhodos heeft de brug zelf nooit gezien. De brug overspant de indrukwekkende kloof en vormt een soort van niemandsland tussen de grensposten van Zambia en Zimbabwe. De beroemde Victoria Falls bungy jump gebeurt vanaf de brug, met een angstaanjagende val van 111m. De brug heeft een prachtig uitzicht over de watervallen.

Dieren en Vogels

Op de paden langs de watervallen zijn vaak bavianen te zien en kleine antilopen en wrattenzwijnen bewonen de regenwouden langs de rand van de watervallen. Het wildpark, de weilanden en hoge rivierwouden huisvesten veel vogels en verschillende dieren, waaronder een aantal witte neushoorns, olifanten, giraffen, zebra's, sable antilopen, elanden, buffels en impala's.

Regenboog boven de Victroria watervallen Zimbabwe

Seizoenen

 • Regenseizoen: in maart en april stroomt het meeste water door de watervallen. Hierdoor is de volle breedte van de kloof moeilijk te zien en te fotograferen. Dit komt door de enorme hoeveelheid van de waterdamp(nevel). Luchtfoto van de waterval is op deze momenten spectaculair.
 • Droge seizoen: in november en december stroomt het minste water door de watervallen. Hierdoor is de volle breedte en de diepte van de steile kliffen en de afgrond waarin het water valt goed te zien.

flg botswanaVraag gratis advies op maat aan

Lees onze Botswana reissuggesties

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

@mambulu_safaris

Recensies

 • Zambia

  Wou al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!
  Groetjes,
  Linda

  Lees meer...